Güneysu Dergisinin 121. Sayısı Çıktı


Güneysu dergisi, 121. Sayıyla 34. Yılına girdi. Bu süre zarfında Güneysu'ya daima yeni katılan kalemler oldu. Bunun yanı sıra bu sayıdaki en önemli farklılık dosya konusu. Güneysu ilk defa bir dosya konusu belirledi ve “dosya konusu: Bahaettin Karakoç” çıktı. Ekim ayında kaybedilen Türk şiirinin aksakalı, beyaz kartalı Karakoç, için bir dosya hazırladı. Çünkü Karakoç, Dolunay dergisi ile Güneysu'ya birçok alanda öncülük etmiş, yol açmış bir isimdir. En belirgini Dolunay Şiir Şölenleri ile beraber Güneysu Şiir Şölenlerinin de başlatıcısı olmuştur. Bu vesile ile bir kez daha rahmetle anılıyor, duada bulunuluyor. Kapakta da Karakoç’un karlar üzerinde Yasin Mortaş tarafından çekilen bir fotoğrafına yer verilmiş.

Bu sayının şairleri; Bestami Yazgan, Âşık Feymanî (Osman Taşkaya), Çağatay Telli, Ercan Sağlam, Ahmet Doğru, Musa Serin, Ali Akbaş, Celalettin Kurt, İlkay Coşkun, Mahmut Topbaşlı, Ali Parlak, Zülayha Özbay Bilgiç, Fatma Aksu, Lale İsmayıl, Cevat Akkanat, Halit Yıldırım, Selma Erdem Durmuş, Veysi Kabaca, Doğan Karadeli (Âşık İkrarî), M. Nihat Malkoç,  Filiz Kalkışım Çolak, Perihan Damla Aksoy, Ebru Çevikbaş ve Cennet Aischa Sağlam.

Hayrettin Durmuş, “Kar Yağar, Erir Ömrüm” yazısıyla kar ve kış üstüne duygularını deneme olarak sunuyor. Ergül Altaş, “Sevdim Seni” hikâyesiyle bir sokak köpeğinin sevimliliğini öykülüyor. Mustafa Işık, “Yazarsam, Okur musun?” yazısıyla yazar ve okur arasındaki ilişkiyi deneme olarak değerlendiriyor. Elif Çağla Özdemir, “ 'Piyâle' Kitabı ve Ahmet Hâşim Poetikası” adlı makalesi ile Haşim'in şiirle ilgili teorilerinin uygulanışını şiirleriyle örneklendiriyor. Mehmet Gözükara, “Bahaettin Karakoç Hakk'a Yürüdü” yazısıyla Karakoç'un ardından şairliği ve kişiliği üzerine bazı duygularını dillendiriyor ve şairin kısa biyografisini bizlerle paylaşıyor. Hüseyin Uzel, “Kartal Yuvasında Veda Zamanı” yazısı ile Bahaettin Karakoç'u nasıl tanıdğını ve son hatırasına dile getiriyor. Ali Parlak, “Karakoç'un Deyince” yazısında Hatay'da onun için hazırlanan programı anlatıyor. Ömer Hakan Özalp, “Dr. Halil Atılgan'ın Acem Kızı Kitabı ve Erçeneli Tenecioğlu Âşık Hüseyin'in Yeni Bir Şiiri” adlı yazısında kitap tanıtımı yapıyor ve sözü edilen âşığın bir yeni şiirini paylaşıyor. Muhammed Turan Şehitoğlu, “Sahip Ata Camisi'nde Cuma Namazı” yazısıyla tarihi bir camideki tarihi estetik içerisinde hissettiği huşuyu dile getiriyor. Osman Karataş Hoca, “Kur'an'ı Ne Zaman, Nasıl Okumalıyız ve Nasıl Anlamaya Çalışmalıyız?” yazısıyla Kur'an okumayı ayetlerin ve hadislerin ışığında değerlendiriyor. “Bize Gelenler” bölümünde Oğuzhan Saygılı'nın “Kitaplarla Söyleşi 2” ve Mustafa Işık'ın “Heybemde Biriken Yolculuk” kitaplarının tanıtımı var.

“Eski Sayılardan” bölümünde Bahaettin Karakoç'un bir şiiri, Osmaniyeli şairlerin tanıttıldığı köşede de Ahmet Tolu var.

Abonelik ve bilgi için:
guneysudergisi@gmail.com



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MEHMET AKİF ERSOY’UN HASTALIĞI VE ÖLÜMÜ

ŞİİR SÂHİLİNDEN DİPNOTLAR / Yeni Şiir Gündelikleri II