Ana içeriğe atla

Güneysu Dergisi 124. Sayısı Çıktı




Güneysu, 124. sayısıyla yolculuğunu sürdürüyor. Güz 2019 sayısıyla mevsimin güzelliklerinin, eylül ayının şiirselliğinin yansımasını sunuyor.

Yeni katılan genç kalemlerle sesini biraz daha geniş bir kitle yaymaya çalışıyor. Dalga dalga yayılan sesiyle Güneysu, güneyde edebiyatı atan kalbi olmayı sürdürüyor. Kalemiyle, parasıyla, duasıyla... Güneysu’ya destek olan herkese gönül dolusu teşekkür ediyor dergi olarak.

Yazı talebini sosyal medya aracılığıyla, genel olarak dile getiren dergi, özel davette bulunmuyor şair ve yazar dostlarına. Bu sayıya çok fazla yazı geldiği için “Bize Gelenler” ve “Osmaniyeli Şairler” köşeleri bu sayı için kaldırılmış.
Bu sayının şairleri; Bestami Yazgan, Musa Serin, Hüseyin Özkaynakçı, Ali Parlak, Yusuf Bal, Ahmet Doğru, Fatma Aksu, Süheyla Altınkaya Turan, Gülçin Yağmur Akbulut, Kübra Kulıyeva, Celalettin Kurt, M. Nihat Malkoç, Şahnaz Ağamir, Azertürk, Lale İsmayıl, Vildan Poyraz Coşkun, Berika Gedik, Zülayha Özbay Bilgiç, Halit Yıldırım, Rasim Yımaz, Ersin Kartal, Selma Erdem Durmuş, Hacer Ertürk,  Ali Rıza Kaşıkçı, Perihan Damla Aksoy ve Ebru Çevikbaş.

Halil Atılgan “Barak Havalarının Usta İcracısı Şerif Akbağ” yazısıyla Gaziantep yöresinin meşhur barak ustasını tanıtıyor. Mehmet Ali Kalkan, “Gönlümden” yazısıyla Bahaettin Özkişi ve eşi Fatma Özden Özkişi ile ilgili hatıralara yer veriyor. Hatice Kösecik, “Ayna ve Toprak” yazısıyla insan gerçeğinin farklı bir yönünü değerlendiriyor. Songül Özel, “Ölümle Gelen Diriliş” yazısıyla şiirimizde vücut bulan ölüm temasını irdeliyor. Hayrettin Durmuş, “Eylül Güzüdür Ömrümüzün” yazısıyla güz mevsimini temalaştırıyor. İlkay Coşkun, “Araştırmacı, Şair, Eğitimci, Yazar Bilal Kemikli ile Kitap, Edebiyat, Kültür ve Hayata Dair” mülakatıyla güzel bir söyleşi gerçekleştiriyor. Ergül Altaş, “Sela” hikâyesiyle gaflet uykusundan gözlerini açamayan insanoğlunu öyküleştiriyor.  Mustafa Işık, “Düşlerim Düşlerinize Benzemez” yazısıyla şiirsel denemelerini sürdürüyor. Dilek Ak, “Dilimiz Kimliğimizdir” yazısıyla dilimizin, Türkçemizin önemini vurguluyor. Ahmet Özmen Kılıç, “İnsan Yanlarımız” yazısıyla toplumsal bozulmayı belirtiyor.

34 yılını dolduran dergi, önceki sayılardan şiirler seçerek yayınlıyor Rahmet niyazı olsun diye bu sayının eski sayılardan bölümünde Nazir Akalın’ın bir şiiri var.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MEHMET AKİF ERSOY’UN HASTALIĞI VE ÖLÜMÜ

ŞİİR SÂHİLİNDEN DİPNOTLAR / Yeni Şiir Gündelikleri II