9. Güneysu Şiir Şöleni ve 4. Bestami Yazgan Şiir Yarışması Ödül Töreni



Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti (CGC) tarafından “Güneysu Dergisi 9. Şiir Şöleni” düzenlendi.

Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte, şölen kapsamında düzenlenen 4.Bestami Yazgan Şiir Yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.



Şölene, Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, SGK İl Müdürü Mücahit Çelik, İl Sağlık Müdürü Dr.Hasan Öznavruz, AFAD İl Müdürü Serhat Bulut, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu, Orman İşletme Müdürü Abdussamet Doğar, Ellek Belediye Başkanı Abbas Yeşildemir, Tabip Odası Başkanı Dr. Asu Kaya Gedik ve TÜMSİAD Şube Başkanı Murat Özkardeş katıldı.
CGC Başkanı Ali Cihangir, burada yaptığı açıklamada, Türkiye’nin farklı illerinden gelen şairlere ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını belirtti.


Güneysu Dergisinin 34 yıllık mazisiyle kentin en eski ve köklü kültür, sanat ve edebiyat dergisi olduğunu ifade eden Cihangir, “2000 yılında derginin yayın hayatına ara verilmişti. Ancak bu derginin yaşatılması gerekiyordu. Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti olarak bu derginin kurucularına vefa borcu olarak 2012’de Güneysu Dergisi’nin yine kendi yayın ilkeleri doğrultusunda yeniden yayın hayatına başlattık. Bugün birbirinden değerli şairlerimizin katıldığı Güneysu Dergisi 9. Şiir Şöleni’ni bundan sonra da devam ettirmeye kararlıyız” şeklinde konuştu.
Osmaniyeli şair yazar Bestami Yazgan adına Türkiye geneli lise öğrencileri arası düzenlenen şiir yarışmasının sonuçlarını açıklayan Güneysu Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Doğru, yarışmaya Türkiye’nin çeşitli illerinden 387 şiir başvurusu olduğunu söyledi. Şair akademisyenlerden oluşan komisyon tarafından başarılı şiirlerin belirlendiğini anlatan Doğru, şiir gönderen öğrencilere teşekkür etti.


4. Bestami Yazgan Şiir Yarışması Ödül Töreni şölenle birlikte yapıldı. Bu konuda şair yazar Bestami Yazgan, yaşarken adına şiir yarışması düzenlenmesinin gurur verici olduğunu aktardı.
Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti Yönetimine adına düzenlenen şiir yarışmasından dolayı teşekkür eden Yazgan, Güneysu şiir şöleninde şiir severlerle buluşmaktan dolayı heyecan yaşadığını belirtti.


Konuşmalardan sonra Güneysu Şiir Şöleni’ne katılan şairler ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler şiir okudu.
Yarışma sonucunda birinci “21.Yüzyıl İçin Gök Kasidesi” şiiri ile İstanbul Avcılardan Süleyman Nazif Anadolu Lisesi öğrencisi Ayşenur Tekin, ikinci “Dosta Sesleniş” şiiri ile İstanbul Ayazağa Anadolu İmama Hatip Lisesinden Melike Nur Coşkun, üçüncü ise “Uçurtma” şiiri ile Tokat Milli Piyango İhya Balak Fen Lisesi 12.sınıf öğrencisi Betül Deniz oldu.

Değerlendirme sonucunda jüri özel ödülüne “Sensizlik İçinde Sensizlik” şiiri ile Osmaniye Özel Bahçeşehir Kolejinden 11.sınıf öğrencisi Perihan Damla Aksoy layık görüldü.
Yarışmada birinciye 2.000, ikinciye 1.500, üçüncüye 1.000, jüri özel ödülünü almaya hak kazanan öğrenciye ise 500 lira para ödülü verildi. Ödüllerin yarısını Nar Yayınları karşıladı.
Bu arada, Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı Osmaniye Şubesi tarafından da şiir yarışmasında başarılı olan öğrencilere bin lira ödül verildi.
Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerini ve konuk yazarlara hediyelerini verdi.
Osmaniye’de Bir Fidanınız Oldu
Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti tarafından 9. Güneysu Şiir Şöleni ve 4. Bestami Yazgan Şiir Yarışması anısına, şölene katılan şairler, yarışmada dereceye giren öğrenciler, jüri üyeleri ile destek olan kişi ve kurumlar adına toplam 43 adet fidan dikildi.
Fidan dikimi etkinliğinin geleneksel hale geleceğini belirten CGC Başkanı Ali Cihangir, Orman İşletme Müdürü Abdussamet Doğar’a teşekkür etti.





Vefa Ödülleri

Şölende, Güneysu Dergisinin kurucusu Albay Neşet Dinçer ile geçmişte dergide emeği olanlardan Cuma Aksu ve Kemal Özdemir’e “Vefa Ödülleri” verildi. Merhum  A. Neşet Dinçer’in ödülünü oğlu Dr.Gökalp Dinçer aldı. Dinçer, babasına gösterilen vefadan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek teşekkür etti.

Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisi sunduğu programda, 3 lise öğrencisi de şiir okudu. Abdurrahim Karakoç'un “Sen Varsın” şiirini Baha Akarsu, Mehmet Avşar'ın “Gül Sevdası” şiirini Emine Sena Güven, Salih Sefa Yazar'ın “Kan Değil Ter” şiirini Baturalp Güner yorumladı.

9. Güneysu Şiir Şölenine şairler Bestami Yazgan, Yusuf Dursun, Yasin Mortaş, Hayrettin Durmuş, Mehmet Gürbüz, Ünal Besen, Ercan Sağlam, Fatma Aksu, Selma Erdem Durmuş, Ahmet Doğru ve Osman Arslan katıldı.


Adem Karaburç ve Türkiye’nin en genç radyo programcısı Ali İmran Tozluklu’nun sunuculuğunu yaptığı programda, şölene katılan şairlere, jüri üyelerine, dereceye giren öğrencilere ve sponsorlara özel imal edilmiş çınar yaprağı görünümlü plaket verildi.

Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti Haber Servisi



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MEHMET AKİF ERSOY’UN HASTALIĞI VE ÖLÜMÜ

ŞİİR SÂHİLİNDEN DİPNOTLAR / Yeni Şiir Gündelikleri II